tirsdag 27. oktober 2009


"Don Quijote"

Utdraget fra "Don Quijote" handler om Don Quijote som skal sloss mot vindmøller fordi han tror det er forheksede kjemper. Don Quijote er en typisk middelalderhelt der ingenting skal stå i veien for hans ære selv ikke store vindmøller. Ved å bekjempe disse kjempene vil han utslette det onde og legge til grunne starten på hans rikdom. Fantasien hans er det ihvertall ingenting i veien med.
I historien får vi også høre om Sancho Panza som er Don Quijote væpner og prøver å snakke han til fornuft. Jeg liker det at det er han som er den mer realistisk og ser ting i det større perspektive. Allikevel velger han å følge Don Quijote selv om han tar feil, dette sier oss mye om Sanchos karakter. Historien er morsom og underholdene i tilegg til at den gir et bra bilde på hvordan middelaldermenn kunne være. Jeg skal innrømme at teksten er litt merkelig og den er også skrevet på gammelnorsk, noe som kanskje understreker merkelig. Til tider kunne det være vanskelig å få med seg handlingen, men alt i alt en bra tekst.

1 kommentar:

  1. Hei! Ja, enkel er teksten kanskje ikke, men den er jo morsom og godt skrevet. Du skriver fint, men at utdraget i boka er skrevet på gammelnorsk, stemmer vel ikke?!

    Bjørnar

    SvarSlett